Welkom bij mijn schilderingen

 
 

Ik ben altijd wel met tekenen bezig geweest. Zo rond 2010 heb ik schilderen met olieverf op doek en paneel opgepakt.

Mijn stijl:

Realistisch, zou ik zeggen, met een verhalende soms magische inslag. De kijker kan er een verhaal in vinden.

Mijn inspiratie:

De “Bergense School” en de “Der Blaue Reiter”  met schilders als Charley Toorop, Leo Gestel, Gerrit van Blaaderen en Gabriele Muenter en Alexej von Jawlensky. Maar ook Wim Oepts en Max Ernst.

Exposities en verkoop:

Ja, dat is verrassend. Met O.B. Bommel zeg ik: “Ik wist niet, dat ik het in me had.” Ik heb door de jaren heen aan verschillende exposities meegedaan. Beginnend met een inzending voor schilderij van het jaar 2014 geselecteerd voor het CODA-museum in Apeldoorn. Ook dit jaar met een overzichtsexpositie, deelname aan The Colorfield Performance in Sloten, in het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa 2018 en De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein.

Ruim twintig schilderingen zijn verkocht  en/of hangen bij liefhebbers.


ACTIES

  1. -februari - juni 2020: deelname met drie schilderingen aan expositie “Flamenco” in Galerie Ludens van Theater Ludens Voorburg

  2. -januari - maart 2020: deelname met twee schilderingen aan expositie in “Blauwe Tram” Leidschendam

  3. -Maart 2019: deelname aan expositie Stadsgezicht met twee schilderingen in Theater Ludens

  4. -November 2018: schilderingen als decor bij uitvoering zangkoor in Delft

  5. -November 2018: deelname aan Nationale Kunstdagen te Nieuwegein

  6. -Juni 2018: overzichtsexpositie “Verstilde beweging” in Caffe delle Arti, Voorburg, Koningim Julianaplein 17 (winkelcentrum Voorburg): overzicht met 16 schilderingen, www.caffedellearti.nl (zie blog)

  7. -Mei 2018 - najaar 2018 Colorfield Performance bij Sloten ter gelegenheid van Leeuwarden  culturele hoofdstad 2018 zie www.dirkhakze.com/projecten/the-colorfield-performance-ch-2018.html (zie blog)

  8. -Vanaf 2018 lid van Kunstgenootschap Vlietstreek: www.kgvlietstreek.nl

  9. -Mede-organisator van continue wisseltentoonstelling in Theater Ludens Leidschendam-Voorburg in samenwerking met Kunstcentrum Brugman, Voorburg. Curatoren zijn Corné Akkers en Hélène Doornebal.


 

Schilderingen